Egy agykontrollos kisbaba mindennapjai

Andriska, a bölcs baba

Andriska, a bölcs baba

Buddhizmus anyáknak - könyvajánló

2021. január 28. - vlinder

buddhizmus-anyaknak.jpg

 

Most nem is egy, hanem egyszerre három könyvajánlót hoztam Nektek, mégpedig Sarah Napthali Buddhizmus anyáknak, Buddhizmus kisgyermekes anyáknak, Buddhizmus anyáknak iskolás gyerekkel című könyveit. Az első két könyvet akkor vettem meg, amikor kisfiam pár hónapos volt, az utolsót pedig múlt héten, bár még csak kétéves lesz a gyermekem februárban, de jobb mindenre előbb felkészülni.

Amikor egy nő anya lesz, minden a feje tetejére áll, nem csak körülötte, hanem benne is. A gyereknevelésről szóló szakirodalom, ennek ellenére, szinte kizárólag a gyerekkel foglalkozik. Sarah Napthali könyvei anyáknak szólnak: segítenek, hogy kiegyensúlyozottabban, boldogabban éljük meg az anyaságot.

A szerző olyan szellemi-lelki utazásra invitál, amely nyomán nyitottabb, figyelmesebb és felszabadultabb szülőkké válhatunk. A buddhizmus tanításai hozzásegítenek ahhoz, hogy megválaszoljuk a szülői lét alapkérdéseit: Kicsoda a gyermekem valójában? Ki vagyok én? Mit tehetek, hogy a legjobbat adjam a gyermekemnek és saját magamnak? Hogyan viszonyuljak a nemszeretem házimunkához? És nem utolsósorban: Ennyiből áll az élet?

A szerző rengeteg személyes példát és megoldási javaslatot hoz saját családjából és más anyák tapasztalataiból, türelemmel és alázattal kalauzol, ahogy tudatosan, oldottan és harmonikusan élhessük meg a mindennapokat a számunkra legfontosabbakkal: a gyerekeinkkel.

A könyvek alcímei magukért beszélnek: Harmóniában önmagunkkal és gyermekünkkel; Éld meg a harmóniában a káoszt! Nyugalom a zűrös hétköznapokban.

Ajánlom ezeket a könyveket minden édesanyának, aki megoldást akar találni az anyaság hétköznapi kihívásaira. Ezek a könyvek megmutatják, hogy hogyan élvezhetjük ki igazán a gyermekeinkkel töltött időt, miként tudjuk megőrizni a nyugalmunkat, hogyan kezeljük a dühünket és lehetünk úrrá félelmeinken. Sarah Napthali a mindennapokban is könnyedén alkalmazható javaslatai segítségével nemcsak önmagunkkal és gyermekeinkkel válik harmonikussá kapcsolatunk, párkapcsolatunk, baráti és családi viszonyaink is szeretetteljesebbek lesznek.

Jó olvasást mindenkinek, és utána pedig gyakorlást, hogy megteremtsétek a nyugalmat a zűrös hétköznapokban!

buddhizmus-kisgyerekes-anyaknak.jpg

buddhizmusanyaknak3_b1_72dpi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://drbettyanyu.blog.hu/api/trackback/id/tr7216406880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása